Emil Andersson

Välkommen tillbaka säger vi till Emil Andersson, den snart 28-åriga Göteborgscyklisten som vunnit Göteborgsgirot två gånger!
🚲
Du cyklar för det mesta, det vet vi, berätta om din bakgrund: ”Båda mina föräldrar cyklade så det blev så tillslut för mig också. Så jag har cyklat sen jag va 7, men mer seriöst sen jag var 14. Som cyklist är jag nog hyffsat all-round, inte helt kass på något. Jag är åkstark och har en hyfsad spurt. Frågar man nån annan så är jag troligen spurtare.”
🚲
Vinner du nt då? ”Jag har vunnit Göteborgsgirot 2 gånger, måste ju va värt något i Göteborg!  Vunnit SM kortbana, 4a på etapp-loppet Tour of Taiwan, 5:a SM Linjelopp, mm”
🚲
Vad har du för mål 2021? ”Jag vill vinna ett UCI-race. Tour of Taiwan och Quinghai Lake är stora mål. Självklart tar jag chansen på alla racen jag kör. Hemma i Sverige är nog SM Linjelopp ett mål för mig och såklart Göteborgsgirot. ”
🚲
Tillbaka för tävlingar i GCC, hur känns det?  ”När fick chansen välja en klubb att köra i Sverige så kändes GCC som ett bra val. Nära hemma o kul folk runtom. Det känns kul att kunna bidra med det jag kan till dom andra i laget, det blir en bra mix.”
🚲
Du kör för en annan klubb internationellt? ”Ja, då tävlar jag för MEIYO CCN PRO Cycling Team, som är ett Taiwanesiskt Continental-lag, med cyklister från Taiwan, Australien och Sverige. Laget kör mest tävlingar i UCI ASIA tour men kommer troligen bli race i Europa med. Jag hoppas tävlingarna blir av på ett bra sätt i år och jag har fått stort förtroende i laget och hoppas kunna leverera på det!”
🚲
Någon speciell du vill utmana ss-21? Jag är ju regerande mästare i shuffleboard i GCC.  Så det får väl bli match igen mot dem andra i laget. Haha.

Carl Ljunggren

Välkommen tillbaka i gänget säger vi till Carl Ljunggren, 24 år, bosatt i Larv på ”Slätta”. Gissningsvis är livet är lika mycket cykling som han har dialekt?!
🚲
Du är tillbaka för att tävla för GCC, hur känns det?  ”Det känns otroligt bra naturligtvis, känns som hemma. Vi i laget har skapat otroligt roliga minnen både på och av tävlingsbanan, de hoppas jag vi fortsätter göra 2021!”
🚲
Du kör för en annan klubb internationellt?  ”Ja för continental-laget MEIYO CCN Pro Cycling. Hoppas även på en fin säsong där och att köra bra internationellt, annars får jag väl dra fram min lagkamrat Emil till spurten, då är de upp till honom och leverera!”
🚲
Carl har cyklat i ca 8 år, innan dess va det fotboll o löpning, men han nämner att han är glad att han valde den bästa sporten! Vilken styrka har du som cyklist? ”Allround, men föredrar en banprofil där de blir några höjdmeter. Då kommer jag till min rätt!” Det har gett pallplatser i nationella tävlingar, bl.a 11:a totalt u23-klassen Baltyk Tour 2018.
🚲
”Den mesta tiden går åt till att träna, annars hänger jag i skogen, röjer sly eller jagar. Mina mål 2021, först och främst sjukdoms- o skadefri, varit för mycket av den varan senaste åren, men såklart vill man vinna, det är därför man håller på och om det är jag eller någon annan i laget spelar mindre roll.”

Elias H. Gustafsson

Vi säger välkommen till näste cyklist ut i gänget, Elias H Gustafsson, 20 år. Tidigare har han tävlat för bl.a Art-V och Ryska Posten Racing Team.
🚲
Under sina 16 år som tävlingscyklist, har han utvecklat till att bli en taktiskt och spurtstark cyklist. ”Jag inledde min karriär på Lilla Finnmarksturen när jag var 4, sen har jag varit fast i cyklingen sedan dess!” Förra året va han med och vann lagtävlingen i Swecup, då som första året i elit. Målet för 2021 är att köra bra på SM Kortbana.
🚲
På frågan om ”Om du va ett Bergspass, vilket skulle du vara?” svarar han ”Helst inga berg alls, ett pankaksplatt Sörmland!”. Kanske är det därför han är bosatt i Eskilstuna? Men i alla fall, fler höjdmeter lär det bli för Elias när han allt oftare kommer hit till Göteborg och utmanar västkustens höjdmeter.

David Eriksson

Inte ny på cykel, men en ny, viktig del av satsningen i GCC, hej säger vi till David Eriksson, 25 år, bosatt i Mölndal, tidigare cyklist i Art-V.
🚲
David har varit tävlingscyklist i 15 år. ”Det började tidigt med ett gäng kompisar och det hela har utvecklats därifrån.” Nu jobbar han också med cyklar, som butiksbiträde samt mekaniker på Art-V.
🚲
Han beskriver sina styrkor som, ”hyfsat snabb, ganska teknisk och en bra lagspelare. Det har gett honom flertalet meriter: två SM-guld (CX), Guld C2 (tävling i DK), SM-brons i mountainbike som junior, samt topp 40 på CX-VM i Bogense.” David är också en bra lagspelare och nämner att ”bidra till vinster med laget” är ett av målen 2021.
🚲
Vilket KOM siktar du på härnäst? Det blir nog inte ett enda, men något kom skulle vara kul.
🚲
Vi hoppas att det blir många som vågar utmana David på cykeln, antingen på KOM eller på någon cykeltävling framöver!

Gustav Thompson

Det ska bli riktigt härligt följa Gustav Thompson den kommande säsongen, den 19-årige cyklisten från Mölnlycke som tar nästa steg och börjar köra på elitnivå. Annars studerar han, men cykla kan han sedan tidigare. Under 8 år som tävlingscyklist har han kämpat hem flertalet placeringar: JSM-guld (tempo lag) 2019, JSM-silver (tempo lag) 2020, USM-brons (linje) 2016, 1:a Götene GP 2020 (junior), 2:a ATTR 2020 (junior), 2:a Svanesund GP 2020 (junior), 5:a SWE-Cup Junior 2019.
🚲
Vilken är din styrka som cyklist? ”GP lopp och utbrytning”.
🚲
Mål 2021? ”Samla erfarenhet som första års elit och försöka ta några bra placeringar”.
🚲
Har du någon förebild? ”Peter Sagan är lite av en förebild”.
🚲
När man snackar cykel med Gustav glöder ögonen. Någon mer som är taggad på 2021?