Vilka är vi?

Vi är en nytänkande cykelklubb inom alla grenar cykling som erbjuds i Sverige, baserad och verkande i vackra Göteborg!

Vi består av dels en motionsklubb där det handlar om att tillsammans njuta av världens bästa sport. Genom träningsgrupper och aktiviteter får man möjlighet att umgås och ha det gött, samtidigt som man blir lite trött och bättre tränad på köpet. Dessutom får våra medlemmar den perfekta uppladdningen inför Göteborgsgirot.

Förutom motionärer har vi tre elitlag. Ett dam respektive ett herrlag på landsväg, samt ett par individuella MTB cyklister. Läs mer om lagen under fliken Team.

Vi som arbetar aktivt med klubben har en gedigen bakgrund från cykelsporten. Förutom Jim Berg som är ansvarig för de båda elitlagen på landsväg drivs klubben av Björn Johansson och Mats Harring, båda tidigare OS-cyklister.

Vad vill vi?

Glädje, utveckling, nytänkande och resultat är våra gemensamma värdeord.

Allt vi gör ska genomsyras av glädje, både i våra gemensamma träningar med motionsklubben, i våra sponsoruppdrag med lagen och i vår kommunikation gentemot publik och andra utövare.

Vi vill utveckla och lyfta cykelsporten, både gentemot utövarna men även partners och andra aktörer i den. Vi verkar för att skapa win-win situationer för alla, vilket gör vår fantastiska idrott synligare och tillgängligare för än fler.

Att vi är nytänkande är en förutsättning för att nå utveckling. Vi är nytänkande bland annat genom att vi jobbar mot en bred målgrupp och med en modern profil där PR och sociala medier är en stor del av vårt fokus. Vi ser ett stort värde i att genom idrott utveckla människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt.

Att nå resultat handlar för motionären om att nå sina personligt uppsatta mål. För elitlagens del handlar det om att nå bra tävlingsresultat. År 2017 kör vi med starka och kompetenta trupper på hög nationell nivå.

Vi verkar aktivt för en dopingfri idrott.

Vad kan vi erbjuda dig som cyklist?

En klubb utöver det vanliga! Giro Cycle Club har en tydlig anknytning till staden och till cykelarrangemanget Göteborgsgirot. Genom detta har vi nära och starka samarbeten med flera av regionens stora cykel-relaterade aktörer, vilket ger fina möjligheter för dig som medlem. Vi vill precis som så många andra av våra duktiga klubbar i regionen skapa fler möjligheter för dig som är intresserad av cykel att dels träffa likasinnade, men också att få riktigt bra träning och sparring på träningsrundan.

Vad kan vi erbjuda dig som partner till klubben?

Exponering med kvalitet samt ett mycket starkt partnernätverk! Vi syns och hörs i Göteborg. Både i cykelvärlden men även för gemene man. Dels genom våra sociala medier där vi arbetar mycket medvetet och aktivt med över tre tusen följare på Facebook, Instagram, Twitter mm, och dels genom våra starka profiler i cykelvärlden, motions-Sverige samt inom friskvård.

Vi hoppas att du som företagare ser fördelarna med att ha oss som ambassadörer nära till hands och erbjuder dessutom utbildning och träningsmöjligheter. Exempelvis kan vi komma ut till ert företag och hålla en föreläsning om kost och hälsa på ert företag, ett träningspass för era anställda, eller visar upp oss på diverse event.

Vill du bli en av våra högt värderade partners? Kontakta oss via fliken Kontakt.

Erbjuda partners till Göteborgsgirot träningsmöjligheter och utbildning

Vi skapar gärna paket och samarbeten där vi exempelvis kommer ut till ert företag och håller en föreläsning om kost och hälsa på ert företag, ett träningspass för era anställda, eller visar upp oss på diverse event.