Vill du bli medlem i Giro Cycle Club?

Att bli medlem kostar enbart 350 kr.
För att bli medlem registrerar du dina uppgifter här, via Idrott Online
Samt betalar in medlemsavgiften på BG 5172-6503.
Medlemskapet gäller från det att du har betalat till slutet av innevarande kalenderår.

Nivåer

Elitcyklist
Cykelintresset i Sverige växer men vi kände att det saknades en klubb för cyklister som vill satsa. Genom att skapa bättre möjligheter för elitcyklister ger vi cykelsporten en högre status och skapar synlighet för partners.

Vi tar in sponsorer för att satsa på våra elitlag och många eldsjälar lägger ideell tid runtomkring. Det finns en förväntan på att cyklister kör flertalet nationella tävlingar samt är aktiva och tar ansvar på våra event och i våra sociala medier.

Elitcyklisterna är utvalda av tävlingsledningen och den som är intresserad av en plats i laget kan kvala in. Ett förslag är pröva att vara Tävlingsmedlem ett år, se nedan.

Tävlingsmedlem
Du som vill tävla för klubben har möjlighet att köpa officiella tävlingskläder, godkända av cykelförbundet. Du får teckna licens på egen hand samt du får ta eget ansvar för deltagande i tävlingar, startavgifter mm. Vi kanske kan betala någon startavgift på utvalda tävlingar om budget tillåter.

En tävlingslicens berättigar till tävlande på sanktionerade tävlingar (”godkända av Svenska Cykelförbundet”). Genom att teckna en tävlingslicens är du dessutom försäkrad både under tävling och träning nationellt och internationellt samt vid resor till och från dina cykelaktiviteter.

Ansök om tävlingslicens
Först måste du bli medlem i klubben (se längst upp på sidan)
Därefter loggar du in på swecyclingonline.se med samma e-post som du angett när du blev medlem i klubben.

Motionär + stödmedlem
Som motionär behöver du ingen licens. Du kommer få möjlighet att köpa klubbkläder.

Du som är medlem i vår förening har möjlighet att teckna motionsförsäkring genom Svenska Cykelförbundet. Försäkringen är speciellt framtagen för motionscyklisten som saknar tävlingslicens och det försäkringsskydd som ingår i licensen. Läs mer på SCF:s hemsida

Kanske vill du stötta vår satsning på att öka intresset för cykling eller på något sätt engagera dig i föreningen? Välkommen!

Såhär fungerar medlemskapet

Vi har en ganska liten organisation och en stor del av medlemsskapet bygger därför på eget initiativ och engagemang.

I perioder har vi haft ”torsdagscyklingar” för motionärer och bokade tider för tävlingsträning, i samarbete med andra cykelklubbar och våra partners, samt en del ”social rides” inför Göteborgsgirot, men i dagsläget har vi inga uppstyrda träningar eller ledare.

Det vi kan erbjuda just nu är ett forum för att knyta kontakter, styra upp träningar och samordna tävlingsdeltagandet.

Klubben har en Forum-grupp på Facebook

Kläder
Vi brukar ha en shop på våren och ibland en på hösten. Kläderna hämtas oftast i en cykelbutik i Göteborg.
Utskick kommer till den e-post du angett för medlemskapet.

Uppdatera uppgifter

Behöver du uppdatera din uppgifter? Logga in via IdrottOnline

Så här gör du för att uppdatera din mailadress för utskick

1. Logga in på https://idrottonline.se
  2. När du är inloggad så visas en ny blå meny överst på sidan, klicka på ditt namn med ”personsymbolen”
  3. Välj knappen”Min sida”
  4. Nu är du inne på din profil på IdrottOnline.
  5. Klicka på ”Redigera min profil”
  6. En bit ner på sidan finns dina mailuppgifter, kontrollera eller ändra
  7. Klicka på knappen ”spara” överst eller underst på sidan