Nyhet

Göteborgsgirot flyttas till 29-30 augusti 2020

På grund av den nuvarande situationen med Covid-19 flyttas Göteborgsgirot fram till den sista helgen i augusti. Loppen kommer alltså att cyklas lördag 29 och söndag 30 augusti.

Samtidigt kommer det ske vissa uppdateringar i själva genomförandet av evenemanget. Det är för att inte för stora grupper av människor ska samlas på ett och samma ställe. Vi planerar fortfarande för ett normalt antal deltagare, men vill visa att vi vidtar vissa åtgärder. Det innebär en viss uppdatering av bansträckningarna, spridning av nummerlappsutlämningen till olika butiker samt en eventby i Skatås – som har möjlighet att växa när förutsättningarna tillåter. Lördagens lopp genomförs med en satellitstart och målgång sker i Skatås. Söndagens lopp har både start och målgång i Skatås. En ambition är att även utöka upplevelserna längs banan, där deltagare ändå är naturligt utspridda.

Tävlingsklasserna pausas till 2021 och även Barngirot och Trehjulingsloppet får ta en paus i år. De större barnen är däremot varmt välkomna att delta i Maxigirot 20 km.

Göteborgsgirot måste vara en flexibel organisation för att kunna sätta riktning framåt. Vi har hämtat inspiration från hur olika cykellopp genomförs nere på kontinenten och det – i kombination med ett sommardatum och flertalet cykelsugna deltagare – får oss att se ljust på förutsättningarna. När dessutom Tour De France flyttar till samma datum så finns det fler fina cykelhändelser att samlas kring. En önskan är att visa Touren på storbild på ängen uppe i Skatås. Det blir en fin after bike.

Vill du köpa startplats redan nu? Det gör du enklast direkt via hemsidan, klicka här.
Göteborgsgirot 140 km
Start på Hisingen och målgång i Skatås.
Tävlingsklass ställs in tillsvidare.

Stadsgirot 70 km
Start på Hisingen och målgång i Skatås.

Maxigirot 20 km
Start och målgång i Skatås.

Bra Bil XC MTB 50 km
Start och målgång i Skatås.
Tävlingsklass ställs in tillsvidare.

Barngirot
Ställs in – äldre barn är välkomna att cykla med vuxna familjemedlemmar i Maxigirot 20 km. Små barn får gärna hänga med i cykelvagnar och lastcyklar.

Trehjulingsloppet
Ställs in

Samtliga startplatser gäller det nya datumet. Startplats i tävlingsklass kommer att flyttas till motionsklass. Den som redan köpt startplats till Barngirot kommer att bli kontaktad via mail och kan byta till en startplats i Maxigirot 20 km eller välja att flytta sin startplats till 2021. Om du i och med datumflytten inte har möjlighet att delta rekommenderar vi att överlåta eller sälja startplatsen till någon annan. Läs mer om det här.

Vi har upprättat en sida för vanliga frågor kring datumflytten och Covid-19. Läs mer här.

Posted on