Team

Elitlagen består av ett dam respektive ett herrlag på landsväg, samt ett par individuella MTB cyklister.

Herrlaget har funnits under namnet Göteborg Cycling Team i tre säsonger tidigare. Bland annat vann de Göteborgsgirot 140K år 2016. Damlaget är nytt för säsongen 2017 och består av en stark blandning av rutinerade och kompetenta cyklister som tidigare tävlat i olika klubbar i regionen eller utomlands, samt några nya och hungriga cyklister som testar vingarna i elitklungan för första gången.

Giro Cycle Team verkar utifrån grundidén att vi ska vara ett starkt och professionellt agerande nationellt lag. Det betyder helt enkelt att vi vill lyfta och expandera cyklingen i Sverige och framförallt i Göteborg. Därför tävlar vi framförallt i Sverige när det går för att gynna de Svenska tävlingarna och väljer åkare lokalt. Vi vill vara det naturliga valet när juniorerna från våra många duktiga klubbar i regionen tar steget till elitåkare och hjälpa dem att få en stabil grund att utveckla sitt tävlande ifrån.

Självklart ska detta gälla vare sig cyklisten är man eller kvinna. Vi anser att tjejerna i Sverige förtjänar precis samma förutsättningar som killarna och med den inställningen fungerar såklart också teamet. Herrarna och damerna har exakt samma förutsättningar, samma deal och samma sponsorer. På detta sätt hoppas vi kunna göra något positivt för tjejerna och cyklingen i regionen och även nationellt samt vara ett föredöme vad gäller lika villkor och inställning till dam kontra herr-idrott.

Läs mer om herrlaget, damlaget och MTB-laget och cyklisterna under respektive flik.