Nyhet

Emma Igelström klar för Giro Cycle Team!

Emma Igelström är välkänd för sina prestationer som simmare. I ryggen har hon inte mindre än fyra VM-guld, ett VM-silver, tolv EM-guld, två EM-silver och tre EM-brons. Nu satsar hon hårt på cykling och i samband med detta gör hon entré i Giro Cycle Team.

Emma Igelström har många fina utmärkelser som simmare och är bland annat känd som den första kvinnan någonsin som nådde under drömgränsen 30 sekunder på 50 meter bröstsim. Sommaren 2005 lade hon ner simningen helt efter en tids sjukdom och idag sysslar Emma framförallt med att föreläsa om de utmaningar och prestationer hon tagit sig genom. Emma arrangerar även olika event runt om i världen, samt gör en ordentlig satsning på Triathlon med Ironman Hawaii som huvudmål. Det växande cykelintresset har gjort att hon har valt att bli en del av Giro Cycle Team.

Jag tycker det är väldigt spännande att ha med Emma i laget, vi har fört denna diskussionen ganska länge då hon steg för steg trappat upp cykeldelen av sin triathlon satsning och varit intresserad av att ta det ytterligare en nivå redan förra säsongen, säger Jim Berg, Team Manager.

Det ska bli en riktigt rolig utmaning att mäta sig med de som är riktigt bra på cykel. Att få tillhöra ett lag som är så starka både som tjejer & cyklister ska bli superkul. Jag kommer att ha tempo-SM som ett av de stora målen i sommar och sen hoppas jag kunna vara med så mycket som möjligt och stötta upp laget i övriga tävlingar, säger Emma Igelström själv om cykelsatsningen.

Starten på säsongen har varit bra för Emma och enligt testerna utvecklas hon snabbt på cykel. Med de fina siffrorna, den fysiska kapaciteten och inställningen till träningen tror Team Manager Jim Berg att Emma har goda förutsättningar.

På Tempo SM tror jag helt ärligt flera av de givna favoriterna får se till att leverera för att hålla undan, och kan hon bara få till lite erfarenhet och känsla för att tävla i linje och i riktig cykling ihop med resten av de starka tjejerna på laget så kan vad som helst hända, fortsätter Jim Berg.

Giro Cycle Team består av ett herr-elitlag och ett dam-elitlag under nybildade Giro Cycle Club vilket är arrangerande klubb för det välkända loppet GöteborgsGirot. Samtliga deltagare i teamen kommer att finnas representerade på stadens gator under GöteborgsGirot i maj.

Posted on